28 Ноември 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
09.10.2021 14:40

Коментари 0 / Видяна 696

Кметът на Струмяни затвори за посещения общината заради двама заболели от Ковид служители


Кметът на Струмяни Емил Илиев затвори сградата на Общинска администрация за посетители заради повишаващия се брой на новорегистрираните случаи през последните седмици с положителни проби за Ковид-19 в общината.

 

От тази седмица до 31 октомври външни лица в сградата на общината ще се допускат единствено след потвърждаване на необходимостта от служебното им посещение от кмета, заместник-кметовете или секретаря на общината, или от друго отговорно длъжностно лице.

 

Тези, за които управата на кметството потвърди, че могат да се качват по етажите на сградата, задължително трябва да са с маска за лице. Същото е условието и за допускане до фоайето на сградата, в което се намира звеното за административно обслужване и банков офис.

 

Освен с поставена маска всеки от посетителите на сградата задължително трябва да дезинфекцира ръцете си с поставения на входа дезинфектант под стриктното наблюдение на дежурния служител по охрана.

 

Във фоайето на сградата се допускат не повече от трима души – по един на всяко гише, като задължително се спазва физическа дистанция от най-малко 1,5 м разстояние между лицата, а другите кандидати да влязат трябва да чакат реда си отвън на открито.

 

Същите мерки са наложени и за посещение на селските кметства.

 

Причината за извънредната заповед са двама служители в общинската администрация, които се оказали положителни за Ковид, обясни за „Струма“ Илиев.

 

Състоянието им не е тежко, но в общината има и други заболели – почти ежедневно в справките на РЗИ има случаи на позитивни, главно от с. Микрево, където е и единственото училище в община Струмяни.

 

Автор: в. Струма, E79 News; Снимки: Илюстративна
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта