16 Октомври 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
РЕГИОН
13.10.2021 18:21

Коментари 0 / Видяна 688

СРЕДСТВА ЗА САНИРАНЕ, РАЗВИТИЕ НА БИЗНЕС И СЕЛСКО СТОПАНСТВО - НАЙ-ЧАКАНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОГРАМИ

 

Екипът на Областен информационен център – Благоевград представя проектите на новите програми, финансирани със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2021-2027 г.

 

По време на открити приемни в общинските центрове на област Благоевград, експертите на центъра предоставят информация за бюджета на отделните програми, приоритетите, които ще получават европейско финансиране през следващите 6 години, както и примерните дейности, които ще бъдат подпомагани.

 

12 от 14-те общини на Благоевградска област вече бяха посетени от служители на ОИЦ – Благоевград. Изводът до момента е, че интересът към програмите с европейско финансиране е голям и представители на бизнеса, на общински и държавни институции, НПО и граждани очакват с нетърпение стартирането им и отварянето на първите процедури за кандидатстване.

 

Сред най-чаканите процедури са тези за продължението на програмата за енергийна ефективност в жилищни сгради, стартиране на дребен бизнес, подпомагане за бизнеса и развитие на неговата конкурентоспособност.

 

Традиционно голям интерес експертите отбелязват и към Програмата за развитие на селските райони, финансираща както земеделски, така и неземеделски дейности и подобряване на инфраструктурата в по-малките населени места.

 

Информационната кампания на ОИЦ – Благоевград се провежда на открити приемни, предвид усложнената ситуация с разпространението на Ковид – 19.

 

Освен информация за новия програмен период, служителите на центъра предоставят информационни и рекламни материали, както и безплатни консултации на място. В понеделник 18 октомври кампанията ще продължи в град Симитли, а след обяд – на площада пред офиса на Областен информационен център – Благоевград.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта