16 Октомври 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
СТРАНА
14.10.2021 11:44

Коментари 0 / Видяна 282

Правителството приема днес Плана за възстановяване и устойчивост

 

Правителството ще приеме днес Плана за възстановяване и устойчивост, съобщи в началото на заседанието премиерът Стефан Янев.

 

Утре ще бъде представен пред Европейската комисия. Янев напомни, че кабинетът е работил по Плана в последните пет месеца и че правителството се е опитало да го съгласува с 46-ото НС, заинтересованите браншове и бизнеси.

 

С представянето пред ЕК Янев изрази надежда, че “ще бъде отворен пътят за свежи пари към българската икономика” за възстановяване, дигитализация и развитие.

 

"В богатия ни дневен ред днес имаме точка, в която ще приемем Плана за възстановяване и устойчивост.

 

Един план, в който се работи интензивно последните поне пет месеца от два поредни служебни кабинета.

 

Един план, който се опитахме да го комуникираме с 46-ото НС, с всички браншови организации и заинтересовани структури от бизнеса и представителствата на общините и заинтересовани структури и хора, които се занимават с бизнес, които са загрижени за развитието на България.

 

Получихме много позитивни отзиви от тях, затова, че свършената работа е позитивна и се надяваме с днешното му приемане и утрешното му представяне пред Европейската комисия да отворим пътя за детайлните разговори за неговото окончателно приемане и да може да тръгнат свежи пари към българския бизнес, към проекти, които наистина ще имат елемент на възстановяване на българската икономика на нейното бъдещо развитие в посока дигитализация, в посока усъвършенстване, икономика с по-висок добавен продукт", каза Стефан Янев.

 

Автор: БНТ, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта