16 Октомври 2021
1 EUR = 1.9558 BGN
1 USD = 1.6121 BGN
1 GBP = 2.1951 BGN
ОБЩЕСТВО
14.10.2021 12:47

Коментари 0 / Видяна 664

Филологическия факултет на ЮЗУ с присъственото обучение на студентите, магистрите от общественото здраве и спорт преминават към онлайн лекции


Студентите на Филологическия факултет в ЮЗУ продължават с присъственото обучение, а магистрите на Факултета по обществено здраве, здравни грижи и спорт преминават към онлайн лекции.

 

Това бе обсъдено и решено на факултетни съвети в двете основни звена.

 

Припомняме, че със заповед на ректора проф. д-р Борислав Юруков, която се основава на Закона за висшето образование и разпоредбите на МЗ, новата академична година стартира присъствено. Междувременно при възникване на обективни причини – повишаване броя на заболелите и карантинираните, както и невъзможност за спазване на противоепидемичните мерки, ръководствата на основните звена могат да вземат решение за провеждане на обучението и в електронна среда.

 

Първи към това пристъпиха в Природо-математическия факултет, където до края на този месец всички студенти, с изключение на тези от катедра „География, екология и опазване на околната среда“, учат синхронно от дистанция.

 

Засега продължават с лекциите и упражненията „на живо“, а ако се наложи, ще вземат решение в движение, обявиха от Философския и Техническия факултет, и този по изкуствата.

 

Без промяна, или към присъственото обучение, се придържат и в Правно-историческия и Педагогическия факултет.

В други две от основните звена – Филологическият и Факултетът по обществено здраве, здравни грижи и спорт, пък насрочиха съвети, за да обсъдят въпроси.

 

„Нямаше гласуване по простата причина, че предложението бе само едно – за присъствено обучение, каквото е и искането на студентите“, обясниха филолози.

 

Във ФОЗЗС пък са се спрели на варианта всички бакалаври – медицински сестри, акушерки, логопеди, кинезитерапевти и социални дейности, да учат в залите и аудиториите, съответно магистрите да имат онлайн лекции, а упражненията им да са присъствено.

 

Предстои следващата седмица този въпрос да бъде разгледат и в Стопанския факултет, където към момента също тече присъствен учебен процес.
 

Автор: в. Струма, E79 News; Снимки: Архив
Тагове:

Коментари:

За да напишете коментар влезте в пълната версия на сайта